CRUSH SYNDROME en radiomillimetergolven

Een oude man raakt gedurende meer dan 3 dagen geklemd onder een zware machine in zijn atelier van 2 t.e.m. 5 februari 2008. Hij weigert iedere medische interventie. Hij wil niet naar de spoedafdeling van het ziekenhuis gevoerd worden. U begrijpt best dat de gevolgen niet zullen uitblijven....

Al de weefsels rond de hiel en de buitenenkel van het rechterbeen zullen wegrotten tot op het bot. Ook een dubbele pees lateraal rechts gesitueerd zal grotendeels necroseren. Het bot lijkt niet aangetast. Nieuw weefsel aarzelt om het bot opnieuw te koloniseren, maar slaagt daar gewoon niet in. Dit lijkt wel een hopeloze situatie die tot amputatie zal moeten lijden....

TOT IK PER TOEVAL EEN RUSSISCH APPARAAT INZET MET MILLIMETERGOLVEN (ivm pijnbestrijding).     Op enkele dagen beginnen deze hopeloze wonden versneld te genezen ! Dat had ik nog nooit meegemaakt.

Ondertussen werk ik al enkele jaren met oliewasklei en heb dit apparaat niet meer nodig gehad.            Genereert klei ook radiomillimetergolven ? Dat weet ik niet en dat mag ik dan ook niet claimen.                   Het blijft alleszins een interessante vraag. Misschien zal er ooit eens een Russisch wetenschapper zich hiermee gaan bezighouden ?

Sinds ik met klei (oliewasklei, WaxArgile, ZeoWax) werk, heb ik nooit meer zulke atonische ulcera gezien. Misschien toeval. Misschien geen toeval.

VRESELIJKE FOTO'S VOLGEN ! NIET KIJKEN ALS U EEN GEVOELIGE MAAG HEEFT !

Het rechterbeen was tot amputatie veroordeeld door een vasculair chirurg. De patiënt heeft geweigerd zijn been te laten verkorten. U ziet hier de foto's van een halfrotte hiel. De necrose snij ik weg (lijkt wel op repen spek).

15-9-2008 : blote hielbot. Er geraakt maar geen blijvend spierweefsel op het bot.
1-10-2008 : per toeval (voor pijnbestrijding) gebruik ik radiomillimetergolven van een Russisch medisch apparaat.
6-10-2008 : Op 5 dagen is de gehele botstructuur met blijvende spierstructuur bedekt. Ongelooflijk maar waar! De hierop volgende weken zijn ook de schimmelstructuren versneld losgekomen, als eenvoudig af te pellen verdroogde schillen.

Ook het epidermis begint stilaan te regenereren. Helaas is deze patiënt overleden op 9-1-2009 aan een acute bronchitis !

Dubbele pees genecroseerd

Vier en een halve maand na het verpletteringincident van 2-2-2008 beginnen deze (reeds genecroseerde) dubbele rechtslateraal liggende pezen het been te verlaten. Reeds half rot en nog half levend steek ik de natuur een handje toe.

Op 1 october 2008 maak ik voor de eerste keer gebruik van het Russisch CEM-Tech apparaat met radiomillimetergolven. Een spectaculaire (snelle en duurzame) genezing volgt.

Eind goed al goed ! Toen kende ik nog niet de Oliewaskleicataplasma's. De genezing heeft 10 maand geduurd, waarvoor ik moderne verbandmaterialen gebruikt heb en een meerlagige matige compressietherapie. De pezen zijn weg en zijn (natuurlijk) niet teruggekomen. Enkel de wonde is geheeld.

EEN TOTAAL GENECROSEERDE ENKEL

De nu volgende beelden zijn nogal cru. De eerste dagen die volgden op de verplettering van de rechtervoet leek het nogal mee te vallen. De enkel was vuurrood. Misleidend! Alles was genecroseerd, ook de beenderige enkel. Voortdurend moesten de verschillende genecroseerde lagen dieper en dieper worden uitgesneden.                 Stukjes genecroseerd (en ineengeschrompeld) enkelbot kwamen regelmatig los.

Op een bepaald moment is het spierweefsel beginnen regenereren. De Procicacrème was ook hier noodzakelijk om een epidermisregeneratie te bekomen.

Werkwijze : Isobetadinecrème op de wonde, bescherming met een Biatain AG schuimverband. Sterke compressie in het begin. Vanaf 5-2-2008 was de patiënt verplicht in een medisch verzorgingsbed te slapen, waar hij ook niet mmer is uitgekomen. (Behalve de 3 keren dat ik hem naar de verschillende consultaties gevoerd heb met mijn wagen voor de op punt stelling van de diagnose : drievoudige osteomyelitis, amputatie was de enige "officiële" oplossing. Mijn patiënt heeft dit dus categoriek geweigerd).

14-12-2007 : Zo zag de enkel eruit na 18 jaar verzorging door een beroemd dermato-fleboloog uit de Naamse regio (België). Let op de enorme kraters! Let op de hardnekkige schimmels op de hiel en op practisch de ganse oppervlakte van de getoonde foto's.

17-7-2008 : let op het laatste stukje enkelbot dat nog moet loskomen
15-9-2008 : een nieuwe enkelhuid (de enkelknobbel is verdwenen), vergelijk de ondertussen genormaliseerde huidkleur met de nog cyanotische kleur op 14-12-2007. Ondertussen zijn ook alle schimmels verdwenen.